Veganske


Aromatični tofu

Aromatični tofu
Tofu zlahka absorbira druge okuse, ki vam omogočajo, da se prilagajate jedi in najbolj raznolikim okusom. Tukaj ga okrepijo zelena, čilija in česnovo pasto, kar ima za posledico aromatičen tofu.

ENOSTAVNO 30 MIN. za 4 LJUDI

SESTAVINE
1 c. solni čaj
250 g riža igle ali basmati
3 česna čreda
1/2 rdeče čilije
2 emb. tofu
2 zelena stebla
350 g kitajskega zelja
3 c. juhe iz oljčnega olja
120 g kumare
1 c. sladkorna kava
5 c. juhe sojine omake
1/2 pakiranje fižola

PRIPRAVA
1. V loncu z vrelo vodo, začinjeno s soljo, pečemo riž približno 10 minut. Odcedimo odvečno vodo in pustimo v prahi.
2. Čiščenje česna s čopičem odstranite in odstranite kožo. V malti potopite česen in čilije, očistite semena in razrežite na majhne koščke. Zmešajte vse, dokler ne dobite paste.
3. Cut tofu v trakove. Odstranite liste do zelenih stebel in jih pustite na stran. Operite stebla in razrežite na tanke rezine. Rezano kitajsko zelje na trakove, pranje in odtok. Peel kumare, ga odprite na pol, odstranite semena in ga prekrižite na pol luna.
4. V veliki ponvi ogrejte oljčno olje in zmešajte česen in čilijsko pasto ter zeleno, 1 do 2 minute. Dodajte tofu, kitajsko zelje in kumare. Premešajte še 2 do 3 minute in jo odstranite na posodo.
5. Raztopite sladkor v sojini omaki in jo dodajte kuhanju. Dodajte zrezke mung fižola in dobro premešajte.
6. Postrezite z rižem, dobro odcejene in dišeče s fino nasekljanim zelenim listjem.