Veganske


Zelenjava v voku

Danes poskušajte izdelati pečene zelenjavo v voku, s šitake gobami, kitajskim zeljejo in mung fižolom. Recept lahko preprosto spremenite v glavni program, tako da dodate kuhane testenine ali riž blizu konca.

mediteranski okusi | brez glutena | brez mleka | vegetarijansko

ENOSTAVNO 25 MIN. za 4 osebe

SESTAVINE
300 g majhnih šitake gob
150 g korenja
200 g kitajskega zelja
3 c. juhe iz oljčnega olja
3 c. juhe sojine omake
100 g mung fižol
30 g zamrznjene koruze
4 palačinke na riž

PRIPRAVA
1. Očistite gobe in jih razrežite na tobogane. Odstranite korenje in ga razrežite na fine poluname. Zberite kitajsko zelje v trakove, dobro pranje in odtok.
2. Oljčno olje nalijte v vok in ga pustite toplo. Dodajte gobe, korenje in zelje za zelje.
3. Sauté nad srednjo visoko vročino, neprestano mešanje, dokler se zelenjava ne mehča.
4. Sipanje s sojino omako, dodajte mung fižol in koruzo.
5. Še naprej kuhajte na srednji vročini, neprestano mešate.
6. Odstranite iz vročine, takoj ko je zelenjava nežna, vendar še vedno krhka.
7. Pripravite zelenjavo na palačinke.